Over Brogum

Podium voor Muziek

Brogum is een podium voor muziek, gevestigd in een voormalige stadsboerderij aan de Julianastraat in Zierikzee. We zijn in de jaren 70 opgericht als jeugdsociëteit, maar inmiddels staan we al lange tijd bekend als een volwaardig poppodium! We bieden een programma met een breed spectrum aan genres en stijlen, waarbij we ons richten op diverse leeftijdsgroepen. Wat ook best bijzonder is: Brogum draait 100% op enthousiaste vrijwilligers!

 

Meer dan popconcerten

Dat brede spectrum geldt niet alleen voor popconcerten. Ons podium is er ook voor politieke debatten, modeshows, wetenschappelijke discussies, boekpresentaties, noem maar op! We zijn al bijna 40 jaar een plek waar we artiesten, kunstenaars, opiniemakers en natuurlijk publiek samen brengen.

Wat het team van Brogum verbindt is een grenzeloze nieuwsgierigheid en liefde voor muziek. Hierdoor variëren de optredens van Nederlandse bands tot wereldmuziek. Daarnaast voelen wij de gedeelde drang een podium te zijn waar zowel de artiesten als de bezoekers zich serieus genomen voelen.

Doordat we meer dan alleen popconcerten bieden, verkennen wij de grenzen van (pop-)cultuur en geven we ruimte aan bijzonder uiteenlopende initiatieven en projecten. We kunnen dan ook met trots zeggen dat we inmiddels voor een hoop mooie herinneringen bij het publiek hebben gezorgd.

 

Image
brogum-meer-dan

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis

Helemaal ‘back in the 70’s’ zijn we begonnen als jeugdsociëteit, het was toen nog lang niet het huidige poppodium, met al zijn toeters en bellen. In die eerste dagen waren jongeren op Schouwen-Duiveland naarstig op zoek naar manieren om zich cultureel te kunnen uiten. Uiteindelijk werd deze wens vervuld door een beleid die deze ontmoetingsplek heeft doen ontstaan.

Iets later, in de jaren tachtig, werden de jongeren geprikkeld door een gloednieuw fenomeen: De discotheken. Door het brede scala aan muziekvoorkeuren was de soos niet meer de belangrijkste ontmoetingsplek, en veranderden de ontmoetingsplekken van jongeren.

Als reactie daarop werd Brogum omgebouwd tot poppodium en was het vanaf die eerste dag ons doel om talent en publiek samen te brengen. Dit doel streven we tot op de dag van vandaag na.

 

Image
Brogumgeschiedenis

 

 

 

 

 

 

Missie

We zijn alles behalve een commercieel bedrijf; We draaien volledig op vrijwilligers, en van de opbrengsten financieren we vele andere projecten binnen Brogum. Die projecten en programma’s zijn toegespitst op een nieuw publiek, waarbij we vaak samenwerken met jonge makers.  

 Bij Brogum vinden wij het belangrijk dat jong talent de mogelijkheid krijgt om dit talent te laten zien op het podium, én dit verder te ontwikkelen.

We zien het dan ook als onze missie om door het aanbieden van een actueel programma het leefmilieu op Schouwen-Duiveland te verbeteren. Dit doen we door een in onze ogen juist mix van kwaliteit en toegankelijkheid te hanteren.