za. 14 nov

Voltage & Outside Revelation

Image
Voltage Logo

 

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuut album Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en countryinvloeden. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s volgden.

Op vrijdag 1 mei bracht Voltage een nieuw album uit, getiteld ‘It’s About Time’. Het is het derde volledige album dat de band onder leiding van frontman Dave Vermeulen uitbrengt. Zoals we van de band uit Helmond gewend zijn, bevat ook dit album Southern Blues rock  op zijn best.

Met ‘It’s About Time’ is Voltage weer een stap verder in hun ontwikkeling en in het neerzetten van een eigen identiteit, zegt Dave. “Dat is voor mij het allerbelangrijkste, dat we een eigen identiteit hebben. Je moet kiezen voor je eigen geluk, wat niet altijd makkelijk is. Maar wel noodzakelijk.”

 

 

Image
Outside Revelation

Outside Revelation is een Heavy Groove Rock band met een vooruitstrevende sound. Ze hebben al het goede van de 70’s gepakt en dit in een moderne stijl gegoten. Maar het allerbelangrijkste, ze hebben er een hoop groove aan toe gevoegd!

Outside Revelation zal op 17 april een gloednieuwe single uitbrengen.

Invloeden van o.a. My Midnight Creeps, The Damn Truth, Rival Sons & Blackberry Smoke

 

Tracy Tchai – Vocals/Guitar

Davy Knobel – Guitar

Toine Couwenberg – drums

Michael Wouters – Bass