za. 4 apr

Livin' Blues Xperience Gecanceld

Show Livin' Blues geschrapt:
Vanwege de virusuitbraak is Brogum helaas genoodzaakt het optreden van Livin' Blues Xperience van zaterdag 4 april af te gelasten. Tickets blijven geldig. In overleg met de band proberen we een nieuwe afspraak te maken. De blues? Ja, hebben wij ook.
 
Livin’ Blues Xperience 
 
Dit is de natuurlijke opvolger van Livin’Blues, de Haagse band die in de jaren zeventig samen met Cuby & the Blizzards werd gezien als de top van de Nederlandse bluesscene.
De historie van Livin’Blues is lang, maar valt ultrakort samen te vatten: ambitie, dood en ruzie dreven de bandleden uiteen. Oprichter Ted Oberg ging met een nieuwe band verder, Cesar Zuiderwijk beproefde zijn geluk bij Golden Earring en John Lagrand overleed.
Zanger/saxofonist Nicko Christiansen ging stug door: eerst als New Livin’ Blues en sinds 2005 als Livin’ Blues Xperience (LBX).  
 
In Brogum ga je een flinke portie hedendaagse funkyblues en bluesrock horen, maar ook oude kiloknallers als Wang Dang Doodle, L.B. Boogie en Black Liza. LBX werd in eigen land onderscheiden met de Dutch National Blues Award en werd in Polen uitgeroepen tot beste buitenlandse bluesact. 
Revivalbands bestaan vaak uit vergane glorie; ouwe lullen die op halve kracht muziek maken.  Als je met dat idee naar Nicko Christiansen en zijn Livin’ Blues Xperience  komt luisteren, staat je een flink pak rammel te wachten.