za. 11 mei

Heavywave #5.1 11 Mei

Snoeihard en duister. Als je daarvan houdt, ben je zaterdag 11 mei welkom op het festival Heavywave #5.1. 

Onegodless

Een totaal gebrek aan originaliteit. Dat kenmerkt Onegodless. Met opgeheven hoofd betreedt dit duistere viertal de platgebeukte paden van de metal, de rock en de blues. En dat klinkt als Pantera, Black Sabbath en Black Label Society die op zoek zijn naar paddenstoelen in het enge bos.

 

Downcast Collision
Zo mogelijk nog zwarter is Downcast Collision met ladygrunt Monica, die ook de bas bespeelt. DC heeft het over geweld, zombies en de visioenen van Lucifer. Deze zware kost wordt opgediend in catchy melodieën die zich als ratten vastbijten in je hersenpan. Simpeler gezegd: modern trash en death metal met wat donkere riffs.

 

Paradigm

Vooraf serveert uw poppodium Paradigm, een streekgerecht uit de eigen Brogumkwekerij. De mix van klassieke metal-invloeden uit de jaren 90 en de zero’s, gemengd met progressieve elementen en aangevuld met grunts en melodische zang, zorgt ervoor dat Paradigm een hit is bij mensen die van een flinke moshpit houden. Paradigm is Douwe Ouwerkerk op drums, Ferdinand Vleugel (gitaar en zang), Ivo Munter (bas en zang) en Robin (gitaar en zang).

Eat that suckers!