za. 6 okt

Heavywave #4 Metal Festival

Dit jaar hebben we weer een mooie editie van Heavywave voor de boeg. Maar liefst 7 bands betreden het podium om de vetste metal ten gehore te brengen.

 

SEITA

De headliner van de dag is Seita. Deze band is voor velen geen onbekende en gaan al geruime tijd mee in de underground scene. De Zuid-Amerikaanse/Amsterdamse band staat bekend om de beukende harde trashmetal waar Zuid-Amerikanen om bekend staan. Als je non stop wilt headbangen op pompende metal, dan mag je deze band zeker niet missen!

 

 

BURIAL is zeker geen onbekende en al helemaal niet in Zeeland. Deze band gaat al mee vanaf het eerste uur en is old-school death metal pur sang. Na een jarenlange split zijn de heren weer langzaam optredens gaan oppakken waar ze hun reputatie eer aan doen. De band kenmerkt zich door de ouderwetse stijl van de eerste generatie death metal uit Amerika. Uiteraard met de onmiskenbare Nederlandse invloeden.

 

 

AFGROND is een nieuwe band van Zeeuwse bodem gevormd met oud-leden van Legija. Hun eerste optreden zal deze avond plaatsvinden. De mensen die Legija kennen weten dat de heren garant staan voor de eigen draai die ze aan metal geven. De muziek kent veel invloeden uit diverse metalstijlen, maar wordt vooral gekenmerkt door hun vermogen de beuk er van begin tot eind in te houden.

 

CAERUS is ook al geen onbekende op Heavywave. De heren uit Zeeuws-Vlaanderen zijn al jaren actief in verschillende bands, maar met Caerus hebben ze alweer enkele tijd een unieke band te pakken. De band wordt gekenmerkt door lekker lopende metal en kan wat ons betreft worden gezien als de metalversie van bands als Pearl Jam. Dikke riffs, strakke cleane zang, mooie gitaarsolo’s, de band heeft het allemaal.

 

 

SHADE OF HATRDED is nog een jonge band met zeer talentvolle muzikanten. De muziekstijl kan worden gezien als moderne melodische metal in het straatje van bands als Amon Amarth en Arch Enemy. Ze geven strakke shows, weten de muziek goed over te brengen en is een waardige afsluiter van het middagprogramma.

 

 

EVENT HORIZON is een energieke band waar het enthousiasme vanaf spuit. Alle leden spelen al jarenlang in diverse bands en weten hoe ze een show moeten geven! Muziekstijl is heel eigenzinnig, maar stiekem kunnen de stijlen van bands als Metallica worden ontdekt. De muziek ligt heerlijk in het gehoor en zal je zeker in de stemming brengen voor meer!

https://www.facebook.com/Event.Horizon.Band.NL/videos/582783585224444/

 

DISPELLED zal Heavywave dit jaar openen. De band stond in de finale van Regioruis en ondanks dat ze de wedstrijd net niet wonnen hebben we besloten ze een plek te geven op Heavywave. De jonge band is energiek en een genot om naar te kijken. Vergis je echter niet. De muziek wordt beïvloed door bands als pantera en zal zeker zorgen dat je hoofd heen en weer gaat!