za. 23 sep

De Nieuwe Aanwas

Brogum presenteert drie talentvolle, Zeeuwse bands. Het programma heet: De Nieuwe Aanwas.

M!ssGuided bestaat uit vijf Schouwse muzikanten van 16 en 17 jaar. De groep is ontstaan vanuit een schoolband en bestaat inmiddels twee jaar. Ze spelen stevige rock-covers van onder andere Nirvana en Muse, maar beschikken ook over een aantal eigen composities. M!ssGuided deed aan meerdere bandcompetities mee en heeft ervaring met optreden op kleine festivals. 

Grote Geelstaart komt uit Kapelle, met uitzondering van zanger Luuk die in Zierikzee woont. De band produceert met zijn ongebruikelijke bezetting een geluid dat doet denken aan een combinatie van post-punk en post-rock. Het is muziek zo vers als de vis waar de band naar is vernoemd. De show van deze vijf mannen zit vol energie. Ze bekogelen hun publiek met schreeuwende gitaren, hoekige ritmes en duizelingwekkende synths.

Breakout is een jonge, creatieve hardrockband met een punk-attitude, die aanstekelijk eigen werk laat horen. De jonge Middelburgers zijn bij PopaanZee geselecteerd voor het landelijke traject Popsport. Breakout won vorig jaar de aanmoedigingsprijs van Spectra en deed mee aan een internationale bandwedstrijd. De optredens verrassen door een grote podium-aanwezigheid van de band, theatrale elementen en de afwisseling tussen moordende energie en adembenemend stille momenten.