za. 8 dec

Anywave Wintereditie

WINTER IS COMING!

Jullie lezen het goed; Omdat we echt niet tot volgend jaar kunnen wachten, gaan we weer een heuse 'Anywave Winter Edition' houden! Deze keer eventjes zonder tent, maar wel op het sfeervol aangeklede achterterrein, wat natuurlijk net zo leuk is! Hier gaat een ijzig goeie selectie lokale bands vanaf 14:30 uur jullie kippenvel bezorgen met hun beste performances, en tussendoor zullen lokale DJ’s jullie opwarmen met hun allerbeste platen.We gaan voor een gezellige, knusse wintersfeer op het terrein, waar jullie tijdens het luisteren kunnen socializen. Nou, wij weten in ieder geval geen betere manier om die ijskoude winter even te doorbreken, laat je niet ondersneeuwen en kom ook!

Nieuw bij de derde editie van Anywave Winter is het knappend kampvuur op de binnenplaats van Brogum.  Hier hoor je akoestische muziek en eet je zoete pannenkoeken. Want het duurt nog lang tot de zomer komt.
 

De Verwarring

is een band rond de Zeeuwse bassist, zanger en tekstschrijver Marien Hogerheijde.  Gitarist Michiel de Haan en drummer Willem van Dijk maken er een rocktrio van.  Muzikaal zijn de drie beïnvloed door de jaren tachtig. De poëtische teksten in het Nederlands en de krachtige stem van Marien dragen bij aan het eigenwijze geluid van De Verwarring.
 

Cabin6

komt van dichtbij. Sommigen zeggen dat ze een oom hebben die in een huisje in het bos woont. Sommigen zeggen dat die man astronauten tekent op de muur. Zeker is dat tussen de bomen vaak luide en vreemde muziek wordt gehoord. De echo van de saxofoon grijpt je bij de strot. Oh, Cabin6 heet je welkom.
 

Gwen van Oeveren

We noemen slechts The Voice of Holland en Concert at Sea. Meer introductie hebben de jonge zangeres uit Zierikzee en haar band niet nodig.
 

De Hobbyisten 

Speelden eveneens op CAS, maar afgelopen zomer ook op Anywave. Dan weet je dus dat ze er met pakkende teksten, opzwepende beats en veel enthousiasme een feestje van gaan maken.  De rappers Kevin en Donald vormen de harde kern van deze Vlissingse vijfmansformatie.
 

PLOURD!

Alles wat je zegt, ben je zelf. Plourd! speelt funk en soul. Hammondorgel met lesliebox worden aangevuld met zwaar getoeter en gitaarwerk waar de honden geen desembrood van lusten. Plourd! werd ter gelegenheid van Anywave 2018 samengesteld, maar blijkt langer houdbaar. 
 
 

De Zeevruchtjes

De Zeevruchtjes, die kennen we van de Zierikzeese Havendagen. De gelegenheidsband van zanger/toetsenist René Geelhoed (Royal Engineers, Sebastian) stond maar liefst drie keer op dit volksfeest. Spelen ze op de kaoie  in XXL-formatie; tijdens Anywave komt de band in maatje XS. ‘’Officieel heten we Heroes, maar in Zeeland noemen drummer Maarten Kooymans en ik ons Zeevruchtjes-duo”, legt Geelhoed uit. Over wat het duo gaat spelen, is Geelhoed duidelijk. ‘’Gewoon keiharde rockandroll zonder gitaar.” 
 
 

AAD

De vijfmansformatie AAD draait rond zanger-gitarist Adriaan van den Berg uit Bruinisse. Samen met zangeres Anouk van de Sande en gitarist Pieter van der Laan drukt hij een zwaar Schouws stempel op deze Rotterdamse band. Muzikanten laten zich niet graag in een hokje plaatsen. Deze jongelui doen dat liever zelf. Alternative, ambient rock maken ze volgens hunnie zelf. Zeg maar: Wilco meets Radiohead. Weten wij wat we kunnen verwachten. Ja toch? 
 

DJ Ko Willemse

Maakt er een eind aan. En dat doet ie met deep house, soul of disco. Nog één afzakkertje dan. Taxi for mr. Travolta. We got nigthtfever!
 
Anywave wintereditie; je moet er bij zijn, want hier wordt nog tot in juni over gepraat.
Of er zou een trouwpartij tussendoor moeten komen..
 
 

Tijdschema

14:45 Cabin 6

16:00 AAD

17:30 De Verwarring

19:00 Gwen van Oeveren

20:30 De Zeevruchtjes

22:00 De Hobbyisten

23:45 PLOURD!

00:45 Ko Willemse